Isaeus is inmiddels al 20 jaar een allround ICT dienstverlener voor het midden -klein bedrijf en inmiddels uitgegroeid tot dé Nederlandse specialist in het leveren van Cloud oplossingen aan een grote diversiteit van branches en disciplines.

Door de toenemende complexiteit van ICT en het groeiende belang van continuïteit, flexibiliteit en efficiëntie zien steeds meer organisaties kansen die cloud-technologie biedt.

Isaeus denkt over alle ICT aspecten met u mee en zorgt dat u een stap voor blijft op de concurrentie. Wij geven u inzicht in de mogelijkheden van de Cloud en zorgen dat uw organisatie hier optimaal gebruik van kan maken.

Isaeus is daarbij voor haar klanten een centrale plek waar kennis, vraag en aanbod rond Cloud oplossingen samenkomen. Eén betrokken en professionele totaal leverancier die adviseert, levert, implementeert en beheert.

Waarom Isaeus?

Superieure service en support

Een uitstekende service is voor Isaeus het uitgangspunt bij iedere klant. Dit begint bij het in kaart brengen van de huidige situatie. Onze accountmanagers zijn betrokken en beschikken over de nodige ervaring om een passend advies te kunnen geven. Tijdens het implementatieproces worden er duidelijke afspraken gemaakt zodat u precies weet waar u aan toe bent. Als klant van Isaeus kunt u er ook na oplevering zeker van zijn dat u de best mogelijke ondersteuning blijft ontvangen.

Een vast aanspreekpunt

Als klant van Isaeus heeft u altijd een vast aanspreekpunt dit betekend dat u uw eigen klantmanager krijgt toegewezen. In het geval dat u vragen, problemen of wijzigingen wilt door geven kunnen wij die op deze manier extra snel doorvoeren. Staat u bij uw huidige provider soms minutenlang in de wacht of wordt u van het kastje naar de muur gestuurd, bij Isaeus krijgt u gelijk de juiste persoon te spreken. Net dat beetje persoonlijke service maakt een wereld van verschil.

Duidelijk en Transparant

Efficiënt samenwerken en afspraken nakomen zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Dat zijn zeer belangrijke kernwaarden van Isaeus. Dit is merkbaar in alles wat wij doen. Geen onduidelijke verbintenissen of ingewikkelde voorwaarden. Duidelijkheid in gemaakte afspraken en transparante facturatie zonder verborgen kosten, dat is waar u op kunt rekenen wanneer u een dienst bij ons afneemt. Eerlijk, duidelijk, helder. Dat is Isaeus.

Geschiedenis

Isaeus is in 2000 opgericht door Martin Waltmans en Mansour Abou Jaoude. Vanuit de ontwikkeling en implementatie van “embedded systems” springen beide collega’s in de dynamische internetmarkt. Vanuit hun eigen praktijkervaring en een sterk geloof in hun capaciteiten en kennis, beginnen zij met het aanbieden van internetdiensten.

Het ondernemerschap trekt Martin Waltmans meer dan Mansour Abou Jaoude. Het duo splitst zich, waarbij Martin Waltmans vanaf 2003 alleen verder gaat met Isaeus. Naast internetdiensten begint Isaeus ook met het aanbieden van systeembeheerdiensten. Vanaf dat moment groeit het bedrijf explosief.

Isaeus betrekt in 2004 een bedrijfspand in CityPlaza te Spijkenisse met twee medewerkers. Isaeus start vervolgens in 2007 met een verdere professionalisering van de dienstverlening, door de introductie van ITIL in de bedrijfsprocessen. Dit resulteerde in een duidelijke scheiding van functies binnen het vaste team van medewerkers.

Door een sterke vraag vanuit de opdrachtgevers wordt er in 2007 gestart met het aanbieden van telefoniediensten van vanuit ons datacenter gecentraliseerde VoIP servers. Dit gebeurde onder een aparte tak van het bedrijf, Isaeus Communications. Ingegeven door groei van dit onderdeel, in combinatie met een afwijkende strategische visie, maakt Isaeus Communications per 1 januari 2014 geen onderdeel meer uit van Isaeus en is verzelfstandigd onder de naam Tellix Telecom, wat later Bereik.io is geworden.

Vanaf 2008 is een sterke tendens zichtbaar dat steeds meer organisaties kiezen voor centralisatie. Sindsdien, nog ruim voordat de term ‘cloud’ gemeengoed werd, begon Isaeus met het leveren van terminal gebaseerde serveroplossingen vanuit ons datacenter waar vanuit ook de internetdiensten geleverd werden.

Nu, jaren later, blijkt dit een belangrijke stap in de goede richting geweest te zijn. Ruim 80% van alle opdrachtgevers van Isaeus werkt nu nagenoeg geheel vanuit de cloud via de eigen serversystemen van Isaeus, die ondergebracht zijn in twee datacenters in Amsterdam en Voorburg. Onze kantoorlocatie is per januari 2015 de Curieweg 7 op industrieterrein ‘Halfweg 2’ te Spijkenisse, waar wij met een team van vaste medewerkers graag voor u klaar staan.

Symboliek

De naam Isaeus stamt uit de Griekse oudheid. Isaeus leefde in het oude Griekenland van 415 tot 340 voor Christus. Hij was een leerling van Isocrates en werkte als pleiter en probleemoplosser voor opdrachtgevers die hij met logica en slimheid terzijde stond. Zijn naam en visie leven voort in Isaeus ICT Solutions; als probleemoplosser op het gebied van automatisering, informatie- en communicatietechnologie.