Isaeus Versterkt Innovatie en Duurzaamheid met Verhuizing naar SmartDC

Isaeus, heeft begin april een belangrijke strategische verhuizing doorgevoerd. Na een voorbereiding van bijna een jaar hebben wij onze datacenter activiteiten verplaatst van het voormalige XS4All datacenter in Amsterdam, dat eind 2022 door KPN is overgenomen, naar het SmartDC in Rotterdam. Deze beslissing is ingegeven door verschillende cruciale factoren.

De nabijheid van Spijkenisse speelt een belangrijke rol; de aanrijtijd is nu gereduceerd tot ongeveer 15 minuten. Dit draagt bij aan een efficiëntere service en snellere reactietijden bij eventuele incidenten.

Daarnaast staat SmartDC bekend om zijn superieure faciliteiten. De verhuizing heeft Isaeus in staat gesteld te profiteren van verbeterde beveiligingsmaatregelen, een stabielere stroomvoorziening en, misschien wel het belangrijkste, een grotere nadruk op duurzaamheid. Deze aspecten zijn niet alleen belangrijk voor de bedrijfsvoering van Isaeus zelf, maar ze weerspiegelen ook de groeiende vraag naar milieuvriendelijke en duurzame IT-oplossingen.

Met de overgang naar SmartDC heeft Isaeus ook een aanzienlijke upgrade van zijn apparatuur doorgevoerd. Nieuwe, snellere storage servers en een redundant 100gbit netwerk zorgen ervoor dat Isaeus op het scherpst van de snede kan opereren, met verhoogde betrouwbaarheid en prestaties.

Een andere belangrijke ontwikkeling is dat Isaeus nu lid is geworden van RIPE, het Réseaux IP Européens Network Coordination Centre. Door dit lidmaatschap heeft Isaeus nu de beschikking over eigen IPv4- en IPv6-adresblokken. Dit geeft het bedrijf een grotere autonomie en controle over zijn internetinfrastructuur.

Deze verhuizing en upgrade illustreren de toewijding van Isaeus aan kwaliteit en innovatie. Klanten van Isaeus zullen direct profiteren van de verbeterde diensten en de sterke focus op duurzaamheid.