Datanetwerk Horsthoekschool opgeleverd

Vandaag 27 juni is de Horsthoekschool uit Heerde heropend na een intensieve renovatie.

Deze renovatie is ingezet nadat ouders van de basisschool het schoolgebouw hebben overgenomen van de Gemeente Heerde en dit hebben ondergebracht in een Beheerstichting. Het schoolgebouw is immers bijzonder, al ruim 142 jaar is de Horsthoekschool gevestigd op deze locatie. Met de overname door de ouders is het voortbestaan van de school voor geruime tijd gegarandeerd.

Er was ruim 15 jaar geen onderhoud aan het gebouw verricht, waardoor de leerlingen gedurende een half jaar naar een andere basisschool zijn gegaan. In dat half jaar is veel werk verzet. Door een aannemer zijn de hoofdzaken aangepakt, waarna vervolgens ouders en sponsoren de overige taken op zich hebben genomen.

In de rol van sponsor heeft Isaeus het datanetwerk geschonken aan de school, zoals de databekabeling en patchkast. Er is bekabeling getrokken en de patchkast is afgemonteerd. Alles volgens een strakke planning op tijd klaar, zodat de school hier de komende jaren met veel plezier gebruik van kan maken.