KNX Partner

Sinds gisteren is Isaeus officieel KNX Partner geworden. KNX is een communicatieprotocol op het gebied van gebouwautomatisering en domotica systemen. Producten die KNX gecertificeerd zijn kunnen met elkaar communiceren en samen in één systeem gebruikt worden. Een aantal eenvoudige voorbeelden die via een KNX systeem gerealiseerd kunnen worden:

  • Wanneer een medewerker een toilet of opslagruimte inloopt, gaat de verlichting aan.
  • ’s Ochtends wanneer de eerste medewerker richting het kantoor loopt herkend het systeem via de mobiele telefoon van deze medewerker dat hij/zijn naar binnen wil en haalt automatisch het deur van het slot.
  • Wanneer een weerstation constateert dat er te veel zon schijnt, gaan de rolluiken naar beneden en later op de dag weer omhoog.

Voor Isaeus is domotica met o.a. KNX een logische stap in de verbreding van het dienstenpakket gezien het sterk gerelateerde IT component. In gebouwbeheersystemen wordt de software geprogrammeerd en verloopt de communicatie over datanetwerken en visualisaties worden weergegeven via webpagina’s, telefoons en tablets.

Heeft u een domotica gerelateerd vraagstuk, dan kunt u deze ook bij Isaeus voorleggen.